Novembertől újra webináriumsorozat

2014.10.22.

Rendezvény | Köznevelés, Felnőtt tanulás, Nonprofit szervezet, Önkormányzatok, , Szakképzés

Legyen Ön is részese a közös európai eszmecserének az iskolavezetésről!

3 érv,
amiért érdemes bekapcsolódni az Európai Szakpolitikai Hálózat az Iskolavezetésért (EPNoSL) webinárium sorozatába

  • naprakész információkat szerezhet arról, hogy mi történik az iskolavezetés területén Európában,
  • megoszthatja ötleteit és gyakorlati tapasztalatait egy olyan közösségben, amely elkötelezett az iskolavezetés és a tanulás fejlesztéséért, és a méltányosság megteremtéséért,
  • kapcsolatba léphet iskolavezetőkkel, szakpolitikusokkal és az iskolavezetés témájában jártas szakértőkkel is.

Az 5 alkalmas, 2014. novembertől 2015. márciusig tartó webináriumsorozatban olyan szakpolitikai eszközöket mutatunk be, amelyek gyakorlati támogatást nyújtanak a döntéshozóknak, hogyan gondolkodjanak az iskolavezetés kérdéseiről a méltányosságés a tanulás fejlesztése szempontjából, illetve milyen szempontokat vegyenek figyelembe döntések előkészítésekor. Emellett konkrét, működő jó gyakorlatokat is bemutatunk, melyek gondolatébresztőek lehetnek mind a gyakorlat, mind pedig a szakpolitika számára. A prezentációkat moderált beszélgetés követi.

Melyek a fő tématerületek?

Iskolai autonómia, elszámoltathatóság, megosztott vezetés, iskolavezetői kompetenciastandardok, szakpolitikai válaszok és szakpolitikai irányok implementációja, iskolavezetők képzése

Kiknek szól?
A webináriumok egyedülálló lehetőséget nyújtanak az iskolavezetőknek, vezető tanároknak, szakpolitikusoknak és kutatóknak, hogy kapcsolatba kerüljenek a téma legkiemelkedőbb európai szakértőivel, megismerjenek nemzetközi példákat, és megosszák gondolataikat az iskolavezetésről.

Hogyan lehet bekapcsolódni?
A webináriumokba egyszerű regisztrációt követően online lehet bekapcsolódni. Részletesebb információ és program hamarosan elérhető az alábbi honlapokról:

Utolsó módosítás: 2014.10.27.