Amit tudni kell az európai felsőoktatásról

2016.11.24.

Nemzetköziesítés | Felsőoktatás

Mitől jó egy felsőoktatási intézmény? Hogyan lehetünk részei az Európai Felsőoktatási Térségnek? Mik azok a Bologna eszközök és hogyan ösztönözhető használatuk? Hogyan valósítható meg a versenyképes, hallgató központú oktatás? Hogyan növelhető a végzettek foglalkoztathatósága és milyen együttműködések léteznek a felsőoktatási intézmények és a cégek között? Hogyan támogathatók a hátrányos helyzetű és speciális igényű hallgatók felsőoktatási életútjuk során?

A Tempus Közalaítvány az Európai Felsőoktatási Térség reformja projekt keretében szakértők közreműködésével létrehozott információs portálon többek között ezekre a kérdésekre is választ talál.

Az információs portál létrehozásának célja, hogy egy felületen összegyűjtse az Európai Felsőoktatási Térséggel, a bolognai folyamattal és a felsőoktatással kapcsolatos információkat. A honlapon wikipedia szerűen felépített cikkek tömören összefoglalják az adott téma legfontosabb pontjait és linkek, hiperhivatkozások mutatnak az interneten elérhető hivatalos forrásokra, szakmai honlapokra, ahol tovább tájékozódhat az érdeklődő.

A honlap cikkeit bővítjük, illetve távolabbi célként a formátum továbbfejlesztése is napirenden van. Örömmel vesszük az olvasók véleményét, észrevételeit, illetve újabb cikkek írására is szívesen vesszük igényeiket és javaslataikat is.

A cikkek elérhetők az alábbi linken:
http://www.tka.hu/nemzetkozi/6321/mindent-az-europai-felsooktatasi-tersegrol

 

Utolsó módosítás: 2016.11.25.