Café+ Vállaljunk közösséget! - Műhely a szolidaritásról az EU-s projektekben

2017.05.23.

Rendezvény | Köznevelés, Felnőtt tanulás, Ifjúság

Az interaktív műhelynapon az Erasmus+ és az Európa a polgárokért programban megvalósuló, a szolidaritás témájához kapcsolódó projektek kihívásairól és jó gyakorlatairól gondolkodunk közösen.

A Tempus Közalapítvány Európa a polgárokért kapcsolattartó pontja az Eurodesk Magyarországgal együttműködésben rendezvényt szervez önkormányzatok, civil szervezetek és ifjúsági szervezetek munkatársai, valamint hátrányos helyzetűekkel foglalkozó nonprofit szervezetek számára.

Időpont: 2017.06.13. 10:00-15:00
Helyszín: Tempus Közalapítvány, 1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.

A szolidaritást a fókuszba állító műhelynap célja annak megértése, mit jelent ez a célkitűzés, prioritás az egyes európai uniós kezdeményezésekben és támogatási rendszerekben, hogyan szolgálják ennek a célnak a megvalósulását a különféle, nemzetközi együttműködésekben megvalósuló projektek.

A rendezvény során az Erasmus+ program keretében ifjúsági, felnőtt tanulási és köznevelési területen, illetve az Európa a polgárokért program támogatásával megvalósuló projektek példáin keresztül vizsgáljuk a szolidaritás fogalmát és megnyilvánulásait. A projektpéldák számos témakört felölelnek, ide értve a marginalizált társadalmi csoportok segítését, az emberi jogokkal, aktív közösségi részvétellel kapcsolatos érzékenyítést, az integrációt és a hátrányos helyzetű fiatalok megerősítését.

A műhelynapon gyakorlatias szemléletű beszélgetések, csoportmunkák zajlanak majd, melyek során a résztvevők saját tapasztalatainak a megosztására és aktív közreműködésére számítunk.

A rendezvényen való részvétel díjtalan, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Részletes program itt olvasható. A regisztráció szintén ugyanitt végezhető el.

Utolsó módosítás: 2017.06.29.