Az Erasmus+ program (2014-2020) félidős értékelése

2018.02.07.

Hír | Köznevelés, Felsőoktatás, Szakképzés, Felnőtt tanulás, Ifjúság, EU

Az Európai Bizottság közzétette jelentését az Erasmus+ program (2014-2020) félidős értékeléséről. Az érdekes számok és statisztikák mellett a legfontosabb megállapításokat is tartalmazza következtetésekkel.

A jelentés a programban részt vevő országok nemzeti jelentésein, független külső fél által készített értékelő jelentésen, egyéb tanulmányokon, a program irányításával kapcsolatos tapasztalatokon és az érdekeltektől kapott több mint egymillió válaszon alapul. Az értékelés az Erasmus+ valamennyi részt vevő országban történő megvalósítására kiterjed, a teljes költségvetés megnövelését megelőző, 2014–2016 közötti időszakban. Vizsgálja továbbá az Erasmus+ előzményeként a 2007–2013 közötti időszakban végrehajtott hét program hosszú távú hatását (utólagos értékelés), a partnerországokban is.

Az eredmények között található a személyi fejlődés dimenziója: egyéni (résztvevői) készségek és kompetenciák elsajátítása, foglalkoztathatóság növelése, tanulási hajlandósag növelése; valamint az Unió egészét érintő változások, mint például az Európai Unió kohéziójának erősítése, kapcsolati hálók bővülése és digitális erőforrások nagyobb mértékű használata.

A magyar nyelvű összefoglaló itt tölthető le, míg a hosszabb terjedelmű angol nyelvű jelentés ide kattintva elérhető.

 

Utolsó módosítás: 2018.02.08.