Nemzetközi képzések az Erasmus+ programban

2018.02.23.

Hír | Köznevelés, Szakképzés, Felnőtt tanulás, Ifjúság, EU, Nonprofit szervezet, Önkormányzatok

Ha új módszereket, ötleteket, partnereket ismernél meg, válassz képzési kínálatunkból, hogy nemzetközi közegben fejlődhess!

Nemzetközi ifjúsági cserét szerveznél? Érdekelnek a tanárok és ifjúságsegítők együttműködési lehetőségei? Vagy a fiatalok vállalkozókészségének fejlesztéséhez keresel jó gyakorlatokat? Szükséged lenne pár kreatív kommunikációs tippre? Hátrányos helyzetű fiatalokat szeretnél bevonni nemzetközi mobilitásba? Érdekel, hogyan hozhatsz változást helyi szinten? – csak néhány téma az Erasmus+ programhoz kapcsolódó aktuális nemzetközi képzési kínálatunkból, melyek különböző európai helyszíneken valósulnak meg, Spanyolországtól Észtországig, Izlandtól Máltáig.

Az Erasmus+ nemzeti irodája amellett, hogy a program nemzeti szintű megvalósításáért felel, a hazai ifjúsági munka fejlődését is támogatja európai szintű együttműködéseken alapuló nemzetközi képzési lehetőségekkel. A Transnational Cooperation Activities (TCA), vagyis a nemzeti irodák képzési és együttműködési terve:

  • lehetőséget biztosít a tapasztalatok megosztására;
  • képzési és egyéb, a nem-formális tanulás módszerét használó alkalmakat kínál a tapasztalatszerzéshez;
  • népszerűsíti a társadalmi befogadást, kulturális sokszínűséget és aktív állampolgárságot;
  • támogatja az ifjúsági csoportokat;
  • növeli az Erasmus+ projektek minőségét;
  • szektorközi együttműködési lehetőségeket biztosít.

 

Ha még nem pályáztál az Erasmus+-ban, és nem tudod, hogyan kezdj neki – ha aktív vagy a helyi ifjúsági munkában, de nemzetközi porondra lépnél – ha nemzetközi jó gyakorlatokat, új módszereket ismernél meg – ha nemzetközi partnereket keresel – ha rutinos pályázó vagy, de továbbfejlesztenéd magad egy adott témában – ha fejlesztenéd az Erasmus+ pályázatod/projekted minőségét – ha az oktatásban dolgozol, de együttműködnél más szektorokkal: a nemzetközi képzéseink neked szólnak! Állandóan frissülő képzési kínálatunk elérhető ezen a linken.

 

Utolsó módosítás: 2018.02.26.