Kutatói portré - fotópályázati felhívás

2008. augusztus 19. 13:59

Kedves Diákok! Érdekel Benneteket a kutatók munkája? Ismertek olyan szakembereket, akik érdekes tudományterületeket derítenek föl, és időnként meglepő találmányokkal állnak elő? Emellett ügyesen fényképeztek? A Tempus Közalapítvány a kutatói munka és az egyes tudományágak megismertetése és népszerűsítése érdekében felhív minden diákot az Európai Bizottság fotópályázatán való részvételre.

Egész Európában egy napon, 2008. szeptember 26-án tartják az Európai Kutatók Éjszakáját. Az egész éjszakás esemény célja a kutatás és tudomány népszerűsítése a „laikusok” körében, illetve hogy vonzóbbá váljon a kutatói életpálya a fiatalok számára. Ezért olyan fesztiváljellegű, szabadtéri eseményeket, interaktív találkozókat és versenyeket rendezünk, amelyek minden korosztálynak szólnak.


Miként 2007-ben, idén is a Tempus Közalapítvány koordinálja a magyarországi rendezvényeket 13 felsőoktatási intézménnyel és kutatóintézettel együttműködve.

Az eseményhez kapcsolódóan a Tempus Közalapítvány meghirdeti fotópályázatát.
Olyan 21x30 cm-es méretű fotókat várunk, amelyek kutatót/kutatókat ábrázolnak munka közben (kutatás, kísérletezés, felfedezés, egy új találmány kipróbálása, stb.).

A fotópályázaton három kategóriában lehet pályázni:

  • I. kategória: 6-12 éves diákok
  • II. kategória: 13-18 éves diákok
  • III. kategória: 18 éven felüliek

Egy pályázó csak egy fotóval pályázhat!

A fotókat postán, valamint e-mailben juttassák el a következő címre: Tempus Közalapítvány, 1438 Budapest 70, Pf. 508.; illetve krisztina.kvassay{kukac}tpf.hu
A borítékon, illetve az e-mail „tárgy” mezőjében tüntessék fel: „Kutatók Éjszakája - fotópályázat”! A képek hátoldalára írják fel a kép címét, valamint az alkotó nevét és címét!
A fotó mellé csatoljanak kísérőlevelet az alábbi adatokkal: a kép címe, a készítő neve, életkora, telefonszáma, e-mail címe, a kategória sorszáma (I., II. vagy III.), az iskolájának a neve, címe (ha van).

A hiányos adatokkal vagy nem a kért méretben beérkező fotók nem kerülnek a zsűri elé!

Beküldési határidő: 2008. szeptember 12. péntek (beérkezés határideje!)

A beküldött pályamunkák értékelését a Kutatók Éjszakája szervezésében részt vevő intézmények végzik. Minden kategóriában az első három helyezettet jutalmazzuk, díjátadó ünnepség keretében.
A legjobb ötven képből kiállítást szervezünk szeptember 26-án, a Kutatók Éjszakáján.
A győztes fényképek európai szinten is megmérettetnek: a programsorozat megrendezésében részt vevő országok – köztük Magyarország – elküldik a három kategória első helyezett munkáit az Európai Bizottságnak. A képeket a Bizottság zsűrije értékeli, illetve a győztes értékes jutalomban részesül.

A győztes(eke)t e-mailben értesítjük.

A beküldött képeket nem áll módunkban visszaküldeni.
A pályázatra kizárólag saját készítésű fotókkal lehet pályázni, amelyek szerzői jogával a pályázó rendelkezik. A pályázaton való részvétellel az alkotó hozzájárul, hogy munkáját a Tempus Közalapítvány térítésmentesen felhasználja a szerző megjelölésével további rendezvényein, valamint kiadványaiban is.

További információ: Kvassay Krisztina (e-mail: krisztina.kvassay{kukac}tpf.hu, tel.: 237-1300)

English European Commission - Education & Training Emberi Erőforrások Minisztériuma

Oldal küldése emailben

Kutatói portré - fotópályázati felhívás

Küldés