Erasmus+ a köznevelésben

Az Erasmus+ program támogatja a tanítás és a tanulás minőségének javítását az óvodában, az általános iskolában és a középiskolában. A közoktatásban dolgozók számára lehetőséget nyújt arra, hogy fejlesszék a szakmai készségeiket és európai partnerekkel dolgozzanak együtt. Támogatja a jó példák megosztását és az innovatív megoldások kipróbálását, valamint az iskolán kívüli szereplőkkel való együttműködést.


Mi az Erasmus+ célja a köznevelés területén?

 

Milyen tevékenységeket támogat a program?

NEMZETKÖZI STRATÉGIAI PARTNERSÉG

MOBILITÁSI PROJEKTEK - Pedagógusok, iskolai személyzet szakmai fejlődésének támogatása nemzetközi környezetben

 

 

Pályázattípusok 

Utolsó módosítás: 2017.01.19.

Iskolai, óvodai partnerségek

Következő határidő: 2018.03.21.

Az Erasmus+ stratégiai partnerségek célja a jó gyakorlatok megosztásának, fejlesztésének, átvételének vagy alkalmazásának támogatása intézményi, helyi, regionális, nemzeti vagy európai szinten.

Részletek

Köznevelési stratégiai partnerségek

Következő határidő: 2018.03.21.

Nemzetközi partnerségi projektek köznevelésben érintett intézmények számára, amelyek középpontjában az innováció és a jó gyakorlatok cseréje áll.

Részletek

Európai szakpolitikai javaslatok kipróbálása

Következő határidő: legközelebb jövő évben

Az európai szakpolitikai javaslatok kipróbálása pályázattípus célja, hogy olyan nemzetközi együttműködéseket támogasson, amelyeknek keretében magas szintű hatóságok irányításával innovatív szakpolitikai kezdeményezéseket valósítsanak meg.

Részletek

Előremutató együttműködési projektek

Következő határidő:

A partnerségek célja, hogy olyan új, innovatív módszereket keressenek, teszteljenek, fejlesszenek és értékeljenek, amelyek később lehetőséget biztosítanak a széles körű alkalmazásra és az oktatás- és ifjúságpolitika fejlesztésére. Centralizált pályázattípus.

Részletek