Együtt a fiatalokkal! - Tavaszi turné az ifjúsági részvétel jegyében

Utazó eseményünk során a közösséget alkotó csoportok közül meglátogatjuk Gyula, Jászberény és Gödöllő városát. A tanulmányút fő célja, hogy tapasztalatot cseréljünk, együtt gondolkozzunk a települések ifjúsági részvételt elősegítő gyakorlatairól, és újonnan csatlakozókkal is bővüljön közösségünk.

Időpont: 2024.04.16. - 18. (3 nap, 2 éjszaka)
Helyszín: Gyula-Jászberény-Gödöllő (a program során a résztvevők együtt utaznak az egyik helyszínről a másikra, a tanulmányút Budapestről indul és budapesti visszaérkezéssel zárul)

Az Erasmus+ és az Európai Szolidaritási Testület egyik kiemelt prioritása a társadalmi részvétel elősegítése. Ennek érdekében a Tempus Közalapítvány fejlesztő ifjúságszakmai programokat szervez a települési szinten ifjúsági ügyekkel foglalkozók számára fiatalok aktív társadalmi részvételének támogatására.

A tanulmányútra az alábbi résztvevőket várjuk: önkormányzatok ifjúsági ügyekért felelős munkatársai, döntéshozói, települési ifjúsági szakemberek és helyi fiatalok, akik aktív szerepet vállalnak/vállalnának településükön a döntéshozók, szakemberek és a fiatalok közötti együttműködésben. A programsorozat eddigi résztvevőin kívül a tanulmányút nyitott további érdeklődők számára is. A minél eredményesebb részvétel érdekében egy településről lehetőleg minimum két különböző szerepkörű érdeklődő jelentkezését javasoljuk.

A tanulmányút tervezett programja:

Helyszín Gyula Jászberény Gödöllő
Időpont április 16. április 17. április 18.
  Utazás busszal Budapestről Gyulára

Ebéd






Reggeli

Előző nap tapasztalatainak értékelése

Utazás busszal Jászberénybe

Ebéd


Reggeli

Előző nap tapasztalatainak értékelése

Utazás busszal Gödöllőre

Közösségi program

Ebéd
Szállás elfoglalása

Látogatás a tanuló közösség helyi résztvevőihez a helyi ifjúsági szervezet aktív tagjaihoz, ifjúságsegítőjéhez

Közös munka, tapasztalatcsere
Szállás elfoglalása

Látogatás a tanuló közösség helyi résztvevőihez a diákönkormányzat tagjaihoz, ifjúságsegítőjéhez

Közös munka, tapasztalatcsere
Látogatás a tanuló közösség helyi résztvevőihez az ifjúsági tanács tagjaihoz, ifjúságsegítőjéhez

Közös munka, tapasztalatok megosztása, a program zárása

Vacsora

Közösségi program
Vacsora

Közösségi program
Utazás Budapestre/a résztvevők hazautazása

A tanulmányúton való részvétel ingyenes, de jelentkezéshez kötött. A szállás, az étkezés és a budapesti indulástól a Budapestre érkezésig az utazás költségeit a Tempus Közalapítvány fedezi. A távolról érkezők számára a tanulmányutat megelőző estén (április 15.) igény szerint Budapesten szállást biztosítunk.

Április 16-án, kedden reggel 9 órakor a résztvevők Budapestről, a Keleti pályaudvar mellől bérelt busszal együtt utaznak Gyulára. A programot április 18-án 16 órakor zárjuk Gödöllőn, ahonnan a résztvevőknek igény szerint vonatos utazást biztosítunk Budapestre.

Az esemény egyes napjai összekapcsolódnak, ezért a jelentkező vállalja a programnapok mindegyikén való részvételt.

Jelentkezési határidő: 2024. március 20.

A jelentkezés eredményéről március 25-ig értesítést küldünk. A kiválasztott résztvevőkkel a Tempus Közalapítvány megállapodást köt.

További információ:
Illés Gergő
pályázati referens
gergo.illes@tpf.hu

Az esemény az Európai Ifjúsági Hét keretében valósul meg.

Utolsó módosítás: 2024.03.27.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Rendszerünk rögzítette regisztrációdat, melynek elfogadásáról hamarosan e-mailben értesítjük.

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj a Tempus Közalapítvány legfrissebb híreiről, rendezvényeiről, kiadványairól és a legfontosabb pályázati információkról!

Üdvözlettel,
Tempus Közalapítvány