Safety first! – kérdőíves kutatás a biztonság és az ifjúsági szektor kapcsolatáról

2023.04.04.

Pályázóink hírei | Ifjúság

Az Integrált Kifejezés- és Táncterápiás Egyesület Erasmus+ ifjúsági projektje során a biztonság témakörét vizsgálja ifjúsági munkások és 16-30 éves fiatal résztvevők körében.

Az Integrált Kifejezés- és Táncterápiás Egyesület kutatást indít Safety first! című Erasmus+ partnerségi együttműködése keretein belül. A felmérés célja, hogy feltérképezzék, hogyan teremtődik meg az ifjúsági munkában az érzelmileg és fizikailag biztonságos környezet.

A kérdőív egyik része az ifjúsági területen dolgozó szakembereknek szól. Fókuszában az áll, ők mennyire érzik magukat megtámogatva, képzettnek és magabiztosnak abban, hogy az érzelmileg vagy fizikailag kihívást jelentő helyzeteket kezeljék munkásságuk során. Emellett szeretnék megtudni, mik a tapasztalatok biztonság terén, milyen kompetenciákra vagy tudásra lenne még szükség, illetve, milyen jó gyakorlatok léteznek e téren a szakmában.

A kérdőív 16-30 éves fiataloknak is szól, és fókuszában az áll, a fiatalok mennyi érzik magukat támogatva, mennyire kapnak segítséget, amikor szükségük van rá a kihívást jelentő helyzetekben.

A kérdőívek kitöltési határideje április 20.

A szervezet emellett események keretein belül is vizsgálja a témát. Április 12-én várhatók Szakemberek beszélgetése a biztonságról az ifjúsági munkában és Fiatalok a szervezett ifjúsági programok biztonságáról című fókuszcsoportos beszélgetéseik, április 25-én pedig vitakört tartanak az ifjúsági programok biztonságáról szakemberek és fiatalok bevonásával egyaránt.

Ez a hír eredetileg az erasmusplusz.hu oldalon jelent meg.

Utolsó módosítás: 2023.04.11.