Számoljunk vissza együtt az eTwinning Napig

Partner hír | 2023.04.28.

Hír | Köznevelés

Május 9-én az oktatás és innováció témájában megrendezett inspiráló tevékenységekkel ünnepeljük meg az eTwinning Napot.

Minden más közösséghez hasonlóan az eTwinning közösség tagjainak is megvannak a saját ünnepei. Ezek közül kiemelkedik az eTwinning Nap, amit minden évben május 9-én ünneplünk meg.

Az eTwinning program résztvevői idén egy hétnapos közös visszaszámlálásban is részt vehetnek a jeles napig!

Május 2-től kezdődően minden nap részt vehetnek egy-egy olyan tevékenységben, amelyek célja segíteni a pedagógusoknak átültetni a gyakorlatba a 2023-as év eTwinning témáját. E napi tevékenységek középpontjában tehát a kreativitás és a közösségépítés áll majd, és arra ösztönzik a pedagógusokat, hogy gondolják át, hogyan valósíthatják meg a tantermi innovációt iskoláikban.

Kíváncsi, milyen tevékenységek várhatók a visszaszámlálás során? Íme, egy kis ízelítő: szabadulószobák, interaktív térképek, szakértő eTwinning nagykövetek által kidolgozott tantermi tevékenységek.

Az eTwinning Napon többek között egy különleges webináriumot rendeznek meg az etwinning közösség számára, amelynek minden tevékenységét eTwinning nagykövetek vezetik majd. A résztvevők lehetőséget kapnak majd arra is, hogy interakciókat folytassanak kollégáikkal, és megosszák egymással tapasztalataikat.

A rendezvény első felében a visszaszámlálás során végrehajtott tevékenységeket vitatják majd meg közösen, a nap második felében az interaktivitásé lesz a főszerep, ami lehetőséget biztosít majd a résztvevők számára a játékra, a reflexióra és örömteli közös élmények átélésére.

A webinárium ezen a linken lesz elérhető, és hamarosan további tudnivalókat is publikálunk majd az eTwinning Napról. 

Készen áll az eTwinning közösség megünneplésére?

Utolsó módosítás: 2023.04.28.