New European Bauhaus Prizes 2023: megnyílt a közönségszavazás!

2023.05.12.

Hír | EU

Várják a szavazatokat a legjobb és leginspirálóbb ötletekre!

Az Új Európai Bauhaus (New European Bauhaus, "NEB") egy kreatív és interdiszciplináris kezdeményezés, amely lehetővé teszi polgárok bevonását a fenntarthatósági törekvésekbe és az Európai Zöld Megállapodásba.

Az új európai Bauhaus azáltal, hogy hidakat hoz létre a különböző hátterű emberek között, tudományágakat ível át, és a részvétel valamennyi szintjére épít, ösztönzőként szolgál egy olyan mozgalom számára, amely hozzájárul társadalmaink átalakulásához és irányítja azt a következő három egymástól elválaszthatatlan érték mentén:

  • fenntarthatóság, az éghajlat-politikai céloktól kezdve a körforgásosságon és a szennyezőanyag-mentességen át a biológiai sokféleségig terjedően;
  • inkluzivitás, a sokszínűség nagyra becsülésétől a hozzáférhetőség és az elérhetőség biztosításáig;
  • esztétikum és az emberek minőségérzete a tervezés, a pozitív érzelmek és a kulturális előnyök révén.
A független szakértők idén több mint 1450 pályázat közül választották ki azt a 61 inspiráló, fenntartható és befogadó projektet, akik Új Európai Bauhaus Díjra pályázhatnak. A felhívással most először nyitottak a Nyugat-Balkán felé is.

A döntősök most a közönség szavazatait várják! Fedezd fel ezeket a projekteket, és szavazz azokra, amelyeket látni szeretnél a közösségeidben.

A szavazatokat május 24-ig várják a European Bauhaus Prizes oldalán!

A nyertesek nagyszabású kihirdetésére június 22-én kerül sor.

DiscoverEU és a New European Bauhaus

A DiscoverEU 2022 óta több tematikus útvonalat is kínál az Interrail vonatjeggyel rendelkező fiatalok számára. Ezek egyike a New European Bauhaus útvonal, amelyen végig haladva a 18 évesek megismerhetik Európa jó példáit a dizájn, a hozzáférhetőség és az esztétikum területén. Ebből a szempontból Magyarország különösen büszke lehet, hiszen két városunk, Budapest és Nyíregyháza is az útvonal részét képezi.

 

Utolsó módosítás: 2023.05.22.