Érkezik az Európai Szakképzési Hét!

2023.10.20.

Hír | EU, Szakképzés

Október 23 és 27 között a szakképzés kerül reflektorfénybe Európa-szerte.

Az Európai Bizottság 2016-ban indította el a kezdeményezést annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a szakképzési szektor kulcsfontosságú szerepet játszik nem csak a személyes és szakmai fejlődésben, de a gazdasági, éghajlati és társadalmi kihívásokra való reagálásban is.

Idén október 23 és 27 között a különböző helyi, regionális és országos szervezetek, illetve szakképzéssel foglalkozó partnerintézmények rendezvényeinek ad teret az Európai Szakképzési Hét. 

2023-at az Európai Bizottság a Készségek Európai Évének nyilvánította, melynek részeként– számos nemzetközi esemény mellett – valósul meg idén az Európai Szakképzési Hete is. A nagymúltú eseménysorozatnak így kiemelt jelentősége van. Ám nem csak október 23 és 27 között, de akár előtte és utána is várják a szektorhoz kötődő programok feltöltését a Készségek Európai Évének eseményeinek listájára.

Az események regisztrációja itt lehetséges!

A Bizottság kreatív anyagokkal is készült, melyeket minden feltöltő ingyenesen elérhet és használhat a programjai promóciója során.

Események

A korábbi évekhez hasonlóan, idén is számos program várja az érdeklődőket Európa-szerte. A különböző rendezvények lehetőséget adnak a szakképzési (VET) szektor minden részvevőjének, hogy bemutassa legjobb gyakorlatait és inspirálhasson másokat.

A rendezvények, workshopok, előadások, fesztiválok, figyelemfelhívó kampányok listája megtalálhatók az Európai Bizottság új honlapján. Az eseményeket interaktív térkép segítségével is nyomon követhetik!

Az Európai Bizottság is számos rendezvénnyel készül a programsorozatra, mely idén a spanyol elnökség ideje alatt valósul meg:

Október 23–24.

A spanyol elnökség konferenciája a szakképesítések elismeréséről Sevillában

Személyes részvétellel zajló esemény

Október 24.

Európai digitális tanúsítványok a tanuláshoz (EDC)

Webinárium – regisztráljon itt

Október 25–26.

A spanyolországi szakképzési főigazgatók találkozója

Személyes részvétellel zajló esemény, 35 ország szakképzésért felelős minisztériumainak képviselői számára

Október 26.

EQAVET webinárium: Minőségi kultúra kialakítása a szakképzésben - Trendek és fejlemények a szakképzési szolgáltatók minőségbiztosításában

Webinárium - regisztráció itt

Október 26.

OECD webinárium "Education at a glance" címmel a szakképzésről

Webinárium – regisztráció itt

Október 27.

A szakképzési szolgáltatók európai szövetségei által szervezett rendezvény

Személyes részvétellel zajló esemény – regisztráció itt

A Készségek Európai Éve

A tematikus év célja, hogy felhívja a figyelmet meglévő készségeink értékességére, az újak megszerzésének fontosságára és arra, hogy mindezek hogyan szolgálják az egyén és az Európai Unió érdekeit. 2023-ban ez kiemelt prioritás, hiszen a munkavállalók a megfelelő készségek birtokában nemcsak szélesebb és minőségibb munkalehetőségekhez juthatnak, de tevékenységükkel növelik a vállalatok versenyképességét, hozzájárulnak a fenntartható gazdasági- és társadalmi növekedéshez, miközben előmozdítják a zöld- és digitális átállást.

További információ:

Utolsó módosítás: 2023.10.27.