„Az Erasmus+ önbizalmat és elhivatottságot adott a szakmában

2023.10.27.

Hír | Szakképzés

Tóth Levente és Adamcsek Gergely Svájcba és Lengyelországba utaztak az Erasmus+ programmal, amelynek rengeteg mindent köszönhetnek, többek közt azt, hogy az EuroSkills versenyre sokkal felkészültebben érkeztek és kiválósági díjat vihettek haza.

Mi motivált arra, hogy részt vegyél az Erasmus+ programban?

Tóth Levente: Mint kertépítő diák, mindig is érdekelt, hogy hogyan dolgoznak külföldön, és milyen lehetőségek várhatnak a világ más részein. Az Erasmus+ lehetőséget adott arra, hogy valós tapasztalatokat szerezzek, és megvalósítsam a nemzetközi tapasztalatszerzésről szóló álmomat.

Adamcsek Gergely: Az Erasmus+ program segítségével kiléphettem a komfortzónámból. Az idegen kultúrákkal és nyelvekkel való találkozások segítettek abban, hogy nyitottabbá váljak, növelték a toleranciám és bővült a világlátásom.

Az eredmények önbizalmat és elhivatottságot adtak

Hogyan járult hozzá az Erasmus+ a személyiséged alakulásához és szakmai fejlődésedhez?

Tóth Levente: A külföldön való tapasztalatszerzés számtalan előnnyel jár: megismerhetünk más kultúrákat, embereket és munkamódszereket. Emellett fejlődik a nyelvtudás és a problémamegoldó képesség, és készségeket ad a globális világban való boldoguláshoz. Mindez hozzájárult ahhoz, hogy magabiztosabb és függetlenebb legyek.

Adamcsek Gergely: Az Erasmus+ programnak köszönhetően számos versenyen vehettem részt, az ezeken elért sikereimre nagyon büszke vagyok. Ezek az eredmények önbizalmat és elhivatottságot adtak számomra, hogy továbbfejlesszem a kertépítő szakmámat és esetleg saját céget alapítsak.

Az Erasmus-os élményed hogyan segítette az EuroSkills versenyen való részvételed?

Tóth Levente: Az Erasmus+ élményem felkészített az EuroSkills versenyre: a korábbi nemzetközi tapasztalatszerzés és a külföldi versenyeken való részvétel nagyobb önbizalmat és rutint adott a versenyzéshez.

Adamcsek Gergely: Az Erasmus-nak köszönhetően megismerhettem a nemzetközi versenykörnyezetet és az ottani versenyzőket, ami nagy előnyt jelentett az EuroSkills versenyen.

Ne féljetek kipróbálni valami újat!

Mit üzennél azoknak, akik bizonytalanok hogy részt vegyenek-e hasonló programban?

Tóth Levente: Az Erasmus+ vagy hasonló programok részvételét bátran ajánlanám mindenkinek! Ezek az élmények az életed egyik legértékesebb részét képezhetik, hozzájárulhatnak a személyes és szakmai fejlődésedhez. Ne féljetek kipróbálni valami újat! Az idegen kultúrák megismerése és az új emberekkel való találkozás olyan élmények, amelyek örökké emlékezetesek maradnak.

Adamcsek Gergely: A külföldön való tapasztalatszerzés értékesebbé teszi az embert. A külföldi szakmai gyakorlatok lehetőséget nyújtanak a kreativitás és az alkalmazkodás fejlesztésére is. A külföldi utazás során rengeteg élménnyel gazdagodtam. Mindezek a tapasztalatok gazdagították az életemet.

Idén október 23 és 27 között a különböző helyi, regionális és országos szervezetek, illetve szakképzéssel foglalkozó partnerintézmények rendezvényeinek ad teret az Európai Szakképzési Hét.

Böngésszen az események között és legyen részese a programsorozatnak!

 

Utolsó módosítás: 2023.11.06.