Brüsszeli eseményen ünnepelték az Európai Innovatív Tanítási Díjat nyert projekteket

2023.11.27.

Hír | Szakképzés, Felnőtt tanulás, Köznevelés

November 24-én zajlott a nemzetközi #EITA2023 rendezvény, amelynek fókuszába a 93 elismerésben részesült projekt került.

Idén 93 Erasmus+ projekt nyert Európai Innovatív Tanítási Díjat. Összesen 32 országból érkeztek a projekteket képviselő koordinátorok az Európai Bizottság szervezésében megvalósult nemzetközi eseményre november 23-án. A közös ünneplés két napig tartott, november 24-én az online közönség is becsatlakozhatott a programba; a délutáni előadásokat, beszélgetéseket és projektbemutatókat közvetítették a rendezvény és az EITA kezdeményezés hivatalos oldalán.

Mi az az EITA?

Az Európai Innovatív Tanítási Díj bevezetése az Európai Oktatási Térség 2025-ig tervezett megvalósításának része, mellyel az Európai Bizottság az oktatás állandóan változó világában reflektorfénybe helyezi az Erasmus+ projektekben megjelenő innovatív tanítási és tanulási gyakorlatokat, és elismerésben részesíti a tanárok és köznevelési intézmények munkáját.

Két magyar Erasmus+ projektet díjaztak idén

Az idei év központi témája az „Oktatás és innováció” volt, amely a Készségek Európai Évéhez kapcsolódik. A meghatározott témán és a projekteken keresztül a kortárs oktatási rendszerekben alkalmazott vagy még bevezetés alatt álló újító technológiákat mutatták be. A magyar Erasmus+ projektek közül a CAM Consulting Kft. és az XTALIN Mérnöki Tervező Kft. részesült az elismerésben.

Beszámoló az #EITA2023 eseményről

Baranyi Tímea, a CAM Consulting Kft. vezetésével megvalósult C-EVIL projekt koordinátora, a helyszínről, egyenesen Brüsszelből közvetített az esemény során. Beszámolói az Erasmus+ tanárok Facebook oldalon olvashatóak.

„A rendezvény november 23-ai első napja két részből állt: először egy workshop keretén belül ismerkedhettünk meg közelebbről a tagállamok díjazott projektmegvalósítói szektoronkénti megoszlásban, majd az innovatív oktatásról beszélgettünk. Ezután az Európai Történelem Házába látogattunk el, ahol tárlatvezetés segítségével néztük végig a kiállítást, amely azt boncolgatta többek között, hogy mi az, hogy európai, és bemutatta az európai történelem meghatározó pillanatait és folyamatait. A déli kezdés előtt volt egy kis idő városnézésre is.”

„Pénteken, november 24-én, az #EITA2023 rendezvény második napján ünnepelték meg a 93 díjazott, 32 országból koordinált projektet, amelyeket az "Oktatás és innováció" témakörében ismertek el. Mindkét magyar díjazott személyesen vett részt az ünnepségen. A C-Evil projekt lehetőséget kapott egy rövid bemutatkozásra is az eseményen.”

Gratulálunk az Európai Innovatív Tanítási Díj díjat nyert projekteknek!

_

Utolsó módosítás: 2023.12.08.