Ösztöndíj-lehetőség Szlovákiában

Partner hír | 2024.03.06.

Ösztöndíj | Felsőoktatás

A Szlovák Köztársaság Nemzeti Ösztöndíjprogramja pályázatot hirdet a 2024/2025-ös tanévre tanulmányi, kutatói, művészeti és előadási ösztöndíj benyújtására.

Az ösztöndíjra a világ bármelyik ország állampolgára pályázhat. A program részletes leírását a pályázók a hivatalos honlapon találják (www.stipendia.sk vagy www.scholarships.sk).  A Szlovák Köztársaság Nemzeti Ösztöndíjprogramja támogatja a külföldi hallgatók, doktoranduszok, egyetemi oktatók, kutatók és művészek mobilitását, bekapcsolódását a szlovák egyetemeken és a szlovák kutatóintézetekben folyó munkába. 

A Nemzeti Ösztöndíjprogram (NÖP) egy ösztöndíj program, amely alapításáról a Szlovák Köztársaság kormánya döntött 557 sz. határozattal 2005. július 13-án. A NÖP folytatásáról a Szlovák Köztársaság kormánya 317 sz. határozattal döntött 2009. április 29-én. Az ösztöndíjprogramot a Szlovák Köztársaság Oktatásügyi, Tudományos, Kutatási és Sportminisztériuma költségvetéséből finanszírozza. A Nemzeti Ösztöndíjprogram adminisztratív részeit a SAIA, n. o. biztosítja a Szlovák Köztársaság Oktatásügyi, Tudományos, Kutatási és Sportminisztériumával kötött szerződése alapján. A NÖP ösztöndíjasai a Szlovák Köztársaság kormányának ösztöndíjasai.

A pályázatok beadási határideje 2024. április 30. 16:00 óra, az ösztöndíjak a 2024/2025-es tanévben valósulnak meg. 

Az ösztöndíj a tanulmányi, és/vagy kutatói ösztöndíj megélhetési költségeit fedezi a felsőfokú tanulmányok alatt (mester/doktori képzés), továbbá a tanulmányi és/vagy kutatói/művészeti ösztöndíjat a doktori tanulmányok alatt, vagy kutatói ösztöndíjat a posztdoktori hallgatók számára egy külföldi egyetemen, illetve kutatói szervezetnél.

Az ösztöndíjakra a következő oldalakon lehet pályázni online: 

Amennyiben kérdése van a Szlovák Köztársaság Nemzeti Ösztöndíjprogramról, közvetlenül a program adminisztrátoraihoz is fordulhat az alábbi elérhetőségeken:

 

Utolsó módosítás: 2024.03.06.