Várnak az Európai Ifjúsági Hét programjai!

2024.04.08.

Rendezvény | Ifjúság

Április 12-19. között különböző eseményeken, workshopokon, beszélgetéseken vehetsz részt. Lássuk, hogy mik várnak rád ezen a héten!

Online kiállítás

Az Európai Ifjúsági Hét alkalmából 2024. április 10-24. között nagyszabású szabadtéri kiállításra kerül sor a brüsszeli Európai Parlament épülete előtt, ami 35 Erasmus+ és Európai Szolidaritási Testület kezdeményezést mutat be 33 országból. Magyarországról a Lélektér Alapítvány 82zerozero projektjét választották be, aminek keretében egy online magazint hoztak létre egy kisváros fiataljai számára. Céljuk az volt, hogy fejlesszék a fiatalok kritikus gondolkodását és az álhírfelismerési képességét.

Ha nincsen lehetőséged egészen Brüsszelig utazni, akkor egy kényelmes fotelból is megtekintheted a kiállítást és olvashatsz hasonló inspiráló projektekről. Ehhez nem kell mást tenned, mint felkeresned az Európai Ifjúsági Portálon lévő online kiállítást!

Programok Európa-szerte

Kick-off esemény Brüsszelben

A hét kezdeteként egy hatalmas, egész napos rendezvény lesz Brüsszelben, aminek plenáris nyitó ülését online te is nyomon követheted 9:15-11:00 között, az Ifjúsági Portálon.

Események

Az Ifjúsági Héten magyarországi Eurodesk partnerek, civil szervezetek, közösségi terek, ifjúsági irodák, iskolák is valósítanak meg programokat az ország egész területén. Ezek során információt kaphatsz az unió által biztosított nemzetközi mobilitási lehetőségekről (DiscoverEU, Erasmus+ ifjúsági csere, Európai Szolidaritási Testület önkéntes lehetőségei, felsőoktatási ösztöndíjak). Továbbá a közelgő európai választások részleteit is megismerheted: azt, hogy miért fontos ezen a részvétel, hogyan szólhatsz bele az európai döntéshozatal jövőjébe, illetve a téged is érintő szakpolitikai folyamatokba.

Válogass az eseménytérképen lévő programok közül! Ha a tematikus hét alatt éppen külföldön járnál, érdemes megnézned, hogy mik valósulnak meg az adott országban, hátha tudsz hozzá csatlakozni!

Még több információért látogass el az Európai Ifjúsági Portálra!

 

A cikk eredetileg az Európai Szolidaritási Testület honlapján jelent meg.

Utolsó módosítás: 2024.04.26.