Erasmus+ Nivódíj 2023

Innováció, közösségépítés, nemzetköziesítés

2023 | Kézikönyvek, módszertani gyűjtemények, Erasmus+

Nyolcadik alkalommal ismerte el Nívódíjjal a legkiemelkedőbb Erasmus+ projekteket a program hazai koordinálását végző Tempus Közalapítvány.

A díjakat az „Erasmus+ ajtókat nyit – konferencia az aktív társadalmi részvétel jegyében” című rendezvényen adták át, ahol interkulturális tapasztalatok szerzéséről, az európai identitás erősítéséről és a munkaerőpiaci felzárkóztatásról kaptak átfogóbb képet a résztvevők. 

Az Erasmus program 1987-ben indult azzal a céllal, hogy a hallgatók életre szóló élményeket és tapasztalatokat szerezhessenek külföldi tanulmányok, gyakorlatok révén. Mára azonban egyértelműen elmondható, hogy az Erasmus+ többet jelent egy felsőoktatási csereprogramnál, hiszen közvetlen hatással van több millió ember életére: segíti a fiatalok munkába állását, erősíti az EU polgárainak aktív társadalmi szerepvállalását és nemzetközi perspektívát nyújt a résztvevőknek, valamint számos további egyéni és intézményi lehetőséget kínál az önkéntességtől a szakmai gyakorlaton át a nemzetközi projektekig.

2023-ban az oktatás és képzés minden szektorában: a köznevelés, a szakképzés, a felnőtt tanulás, az ifjúság és a felsőoktatás területén megvalósított tíz projektnek ítélték oda az Erasmus+ Nívódíjat. A díjazottak között van gimnázium, szakközépiskola, egyetem és ifjúsági szervezet, de múzeum, művelődési központ és vállalat is részesült az elismerésben. Az innovatív tananyagfejlesztést, az idősek és fiatalok aktivizálását, a munkaerőpiaci lehetőségek bővítését, a fenntartható fejlődést, a nyelvtanulás megreformálását és a digitális kompetenciák fejlesztését előmozdító nívódíjasok mind magas minőségű, a társadalmi szerepvállalást erősítő projektek megvalósítói.

Lapozza át a 2023-as Erasmus+ Nívódíjas kiadványt vagy töltse le PDF-ben!